15 Mayıs 2016 Pazar

PLATONİK AŞKLAR

Kitle iletişim araçları içerisinde en çok kullandığımız, internet ortamında sıkça karşılaştığımız ama sağlıklı olmayan bir durumdur karşılıksız aşk .Karşı tarafı görmeden ,tamemen tanımadan bütün değer yargılarını hiçe sayacak şekilde kontrolsüz bir sevgi çeşidi

Platonik aşk çocukluk yaşlarda başlar. Gözümüzde büyüttüğümüz hayalini kurduğumuz ,yerine kimseyi koyamayacağımız türden ve hiç kimseye anlatamayacağımız değim yerindeyse tek kişilik bir dünya yarattığımız türden bir sevgi .. olmadık zamanda karşımıza çıkan ve hiç bitmeyecekmiş gibi yanıp tutuştuğumuz bir duygu .Hele hele ilgi duyduğumuz kişinin bile duymasını istemediğimiz bir gizdir platonik aşk. İlkokula giden çocuk öğretmenine aşık olur , komşunun kızı kendinden yaşça büyük komşusuna aşık olur ,iş yerinde sürekli aynı ortamı paylaşan patron elemanına aşık olur .....vb ama bunu karşısındakine söylemekten çekinir bu durum kişiyi yiyip bitirir .Hemen hemen hepimizin başına gelmiştir bu durum .Yaradılış gereği göz güzeli sevmeye beğenmeye meyillidir ve insanın doğasında olan ,görünüşte normal bir durumdur .Fakat normal olmayanı tek şey ilgi duyduğu kişi ile kendi hayal dünyasında kurduğu aşkın bir müddet sonra kişide yaratmış olduğu ruhsal çöküntü. Bu çöküntü zamanla karşı tarafta duyduğu ilgiye karşılık alamayınca hakarete varan erdem dışı üzücü ve kırıcı durumlara yol açar .. kaybetme korkusu kişiyi saldırganlaştırır.

Bu gibi aşkları yaşayanlar kendilerine sınırlama getirmeli gerçekle hayali bir birinden ayırmalı meseleyi uzun zamana yaymamalı .. ve zorla güzellik olmaz mantığını kabul etmeli. Toplumumuzda bunun örnekleri fazlaca işi abartıp hayatına son veren mi dersiniz , karşısındakini zorla alıkoyan mı dersiniz .

Kişi kendisini öğlesine kaptırıyor ki olayların akışına, sanki yıllardır ilgi duyduğu kişi ile özel bir durum yaşamış gibi Deyim yerindeyse kendi kendine gelin ,güveyi olma gibi bir durum hasıl oluyor kişide .Oysa gerçekte böyle bir durum yok sadece kendi kafasında ürettiği senaryodur .. kendisi bu durumdan memnun olsa da ilgi duyduğu kişileri cinnet noktasına getirebiliyor .. sonuçta toplumsal sorunlar ahlaki değerlere saldırı ,ailevi yaşantılardaki çöküntü ve bölünmeler..Her zaman mantıklı hareket edip meseleleri abartmadan hayatımızda giriş ve çıkışlarımızı kontrol etmeliyiz.


SEVGİ GÜZELDİR KARŞILIĞI VARSA.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder